Heelal

Coverafbeelding van: Heelal

Trefwoord(en)
ruimte
sterren
planeten
maan
kometen

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleidende tekst en een inhoudsopgave komen een aantal onderwerpen over een aantal hemellichamen aan bod. Zo kan de lezer informatie vinden over de zon, de maan, enkele planeten, enkele opmerkelijke sterren(beelden), satellieten en de atmosfeer. Een woordenlijst sluit het boek af.

In dit boek in groter formaat vindt de lezer vooral informatie over dingen die in de nachtelijke hemel zijn waar te nemen, op enkele uitzonderingen na. De ondertitel van het boek ‘Een gids voor de nachthemel’ verwoordt de inhoud voor het grootste deel.
Elk onderwerp wordt behandeld over twee dubbele pagina’s die telkens op eenzelfde wijze zijn ingedeeld. Er zijn geen foto’s opgenomen in het boek. De vele, grote en kleine, illustraties verduidelijken wat er in de tekstblokken wordt verwoord.
Sommige woorden zullen mogelijk wat vreemd overkomen. Zo wordt de Poolster bijna elke keer benoemd als Polaris en worden de Grote Beer en Kleine Beer meestal Ursa Major en Ursa Minor. Wel correct maar voor de jonge lezer mogelijk wat vreemd overkomend. En Acrux, het Zuiderkruis, zullen de meesten nog nooit gezien hebben.
Het boek bevat een hele reeks weetjes over dingen die aan de nachtelijke hemel zijn waar te nemen.
Een verzorgde uitgave met makkelijk verstaanbare teksten voor de beoogde doelgroep.

Pol Van Damme - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Noelia Gonzáles   

Illustrator
Sara Boccaccini Meadows   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047715054

Aantal pagina's
62

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Glow

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen