Hee daar – mijn twee voeten

aanrader Coverafbeelding van: Hee daar – mijn twee voeten

Trefwoord(en)
poëzie
leven
verwondering
humor
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
9 jaar

Zelfs na meer dan 40 jaar schrijverschap slaagt Joke van Leeuwen er nog steeds in om de val van de herhaling vakkundig te vermijden en weet ze haar lezers telkens te verrassen met sprankelende verzen, uitgekiende taalspelletjes en fijne glimlach veroorzakende wendingen in haar zo geliefde schrijfstijl. Dit in combinatie met haar al even verrassende illustratiestijl en haar adequate vormgeving, en je krijgt weer een te begeren poëziebundel van haar hand om U tegen te zeggen.
40 versjes lang vertoef je met deze bundel in een meer dan diverse wereld vol verwondering: een mond die de groeten doet aan de twee voeten op de grond, mislukte pogingen om iemand niet op z’n telefoontje te laten kijken, een kwellig geestje in je hersenkamer, de ontdekking dat je niet ontkomt aan het lijken op je ouders, niet leuk vinden om geschminkt te worden (dat doen echte tijgers en katten toch ook niet…), en nog veel meer…
Sommige verzen stoppen nooit: de appel van wie de levenscyclus steeds terugkeert. Of het liedje zonder eind over wat je had willen zijn.
Andere verzen lezen bijna als een stripverhaal: over ‘Ben ik of ben ik niet?’ of over het verzachten van ‘een pijntje’.
De vele illustraties groot en klein en de algemene vormgeving plaatsen elk gedicht in zijn juiste context of geven het een speelse meerwaarde. Zoals de vele soorten blote billen, de originele vloeken in schreeuwerige tekstballonnen, de dode mug op het behang (mét bloedvlekken), …
Telkens je de pagina omslaat kom je haast in een andere wereld terecht. Zowel visueel als inhoudelijk. Vandaar zal deze verzenbundel jong én oud nooit vervelen en zal je er steeds met veel plezier naar terugkeren.
Meer dan duidelijk een aanrader ‘pur sang’!

Eric Vanthillo - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Joke van Leeuwen   

Illustrator
Joke van Leeuwen   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2019

ISBN
9789045123677

Aantal pagina's
57

Prijs
€15,99