Hebzucht – The Cruelty, deel 2

Coverafbeelding van: Hebzucht – The Cruelty, deel 2

Trefwoord(en)
thrillers
spanning
misdaad

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Gwen en haar vader leven ondergedoken in Uruguay. Al geeft hen dat een vals gevoel van veiligheid. Als Gwen verneemt dat haar vaders naam op een dodenlijst staat, gaat ze tot actie over. Ze wil haar vader en zichzelf redden en een einde maken aan de dreiging. Daarvoor moet ze zich op het gevaarlijke pad begeven dat haar naar haar vijanden leidt. Maar ze moet ook haar eigen toekomst zien te verzekeren. Daarvoor kan ze rekenen op de hulp van haar vriend Terrance. Maar ook dat contact heeft gevolgen voor hun beider veiligheid. Gwen is moedig, vastbesloten en vindingrijk. Maar haar tegenstanders zijn dat evenzeer en zij zijn veel machtiger.

Dit is tweede verhaal over Gwen die zich in de wereld van spionage en criminaliteit heeft gestort. Om haar vader te redden, past ze de vaardigheden toe waarvoor ze getraind is. Net als in het eerste deel moet ze daarvoor de halve wereld rondreizen, aanvallen van haar tegenstanders zien af te slaan en kan ze (bijna) niemand vertrouwen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Gwen, in de ik-vorm. Behalve als ze zich een andere identiteit heeft aangemeten, dan verwoordt de auteur de gebeurtenissen, alsof Gwen naar die persoon kijkt en verwoordt wat die denkt en doet.
Het personage van Gwen wordt erg sterk en persoonlijk uitgewerkt. Niet enkel haar spectaculaire of noodzakelijke acties worden beschreven maar ook haar gevoelens tegenover anderen, haar twijfels en angsten komen aan bod. Daardoor kan de lezer zich een erg goed beeld van haar vormen.
Het verhaal verloopt chronologisch maar springt soms kort vooruit als Gwen zich naar een andere locatie heeft verplaatst. Ook enkele flashbacks zitten in het verhaal over Gwen als kind.
Telkens als Gwen denkt dat ze veilig is, duiken er weer problemen op die haar en haar omgeving in gevaar brengen. In een lang middenstuk lijkt het gevaar wat te zijn geweken omdat Gwen zich dan met bedenkelijke transacties bezig houdt om haar toekomst veilig te stellen. Het verhaal leest heel vlot en de lezer blijft geboeid door de gebeurtenissen. Toch is er één gebeurtenis die minder in het gegeven lijkt te passen. Maar het brengt het leven van Gwen wel in gevaar terwijl ze zelf geen controle heeft op deze gebeurtenissen.
Een onthutsende finale leidt al naar een komend vervolg.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Scott Bergstrom

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
The Cruelty

Jaartal
2018

ISBN
9789026142116

Aantal pagina's
413

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Greed

Vertaler(s)
Marie-Louise van Dongen