Heb je even tijd voor mij?

Coverafbeelding van: Heb je even tijd voor mij?

Trefwoord(en)
tijd
voorlezen
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Billie wil graag dat zijn mama een boek voorleest. Maar ze is net de heg aan het snoeien en stuurt hem door naar mama Lise. Die is volop aan het koken en stuurt Billie naar zijn zus Zoë. Maar die is volop aan het gamen en heeft ook geen tijd. Billie is teleurgesteld maar krijgt plots een idee. Hij gaat op zoek naar tijd. Zou je dat kunnen kopen in de supermarkt? Of in de horlogewinkel? Wanneer dat niet lukt probeert Billie tijd te knutselen, maar ook dat mislukt. Boos werpt hij zijn lijmstift weg, die per ongeluk in de soeppot valt. Plots hebben zijn moeders en zus wel tijd voor hem. Maar net als ze beginnen voorlezen, belt Kaat aan. Maar heeft Billie tijd voor haar?

Hoe maak je tijd? Dat is de vraag waar Billie mee worstelt want niemand heeft tijd voor hem. En als het eindelijk lukt, heeft Billie zelf geen tijd meer. Zo speelt dit prentenboek vrolijk met het thema tijd. En dan vooral met tijd maken voor elkaar.
Op een vrolijke en begrijpelijke manier speelt de auteur met het begrip tijd. Ze vertelt het op zo’n eenvoudige manier dat kleuters helemaal mee zijn met het verhaal. Daarbij komen dan nog de vrolijke, kleurrijke illustraties die de zoektocht van Billie mooi in beeld brengen.
Een vrolijk voorleesverhaal over tijd maken voor elkaar.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Marian De Smet

Illustrator
Marja Meijer   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024594016

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99