Hé, wie zit er op de wc?

Coverafbeelding van: Hé, wie zit er op de wc?

Trefwoord(en)
wc
dieren
kartonboek
geluiden

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Beer moet nodig naar de wc. Maar die is bezet. Dat is lastig, want ook Varken, Olifant, Tijger, Pinguïn en Aap moeten dringend een plas doen. Allemaal willen ze naar de wc, ze kunnen hun plas bijna niet meer ophouden. Tot, eindelijk, iemand doortrekt en de deur opengaat…

Deze nieuwe versie van het reeds eerder verschenen prentenboek heeft stevige kartonnen bladzijden en een drukknop om de wc te laten doorspoelen. Plezier verzekerd, want tijdens het voorlezen kan je steeds even doorspoelen.
De illustraties zijn erg grappig, want de dieren die hun plas proberen op te houden zien er erg komisch uit. Elk dier dat zich aansluit bij de vorige doet zijn beklag en legt uit waarom hij graag even voor de anderen zou gaan plassen. Daardoor is ook de tekst erg grappig. En nog op rijm ook, waardoor het verhaal heel prettig voorleest. Het ritme en het rijm zorgen ook voor een stevig tempo bij het voorlezen.
Dit is duidelijk een plezier om voor te lezen, want dit is reeds de twintigste druk van dit verhaal. Het wc-doorspoelgeluid is bij deze editie een leuk extraatje.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025884239

Aantal pagina's
24

Prijs
€19,99