Hazels pentakel – Heksenspiegel, deel 1

Coverafbeelding van: Hazels pentakel – Heksenspiegel, deel 1

Trefwoord(en)
heksen
familie
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Hazel heeft een auto-ongeluk gehad waarbij haar ouders zijn omgekomen. Zelf heeft ze daardoor haar geheugen verloren. Ze woont bij haar oom die haar echter niets van haar verleden wil vertellen. Hij wordt ook elke dag chagrijniger en Hazel kan maar weinig goeds doen in zijn ogen. Na een incident vlucht Hazel hals over kop het huis uit. Ze wordt opgevangen door een groepje mensen die er vreemde handelingen en rituelen op na houden. Het blijken heksen te zijn. Zij helpen Hazel, maar plots blijkt er gevaar te zijn. Hazel wordt bedreigd door een duistere kracht. Wat is er met haar aan de hand?

Dit is het eerste deel van een trilogie waarin gebruiken en rituelen van moderne heksen uitgebreid aan bod komen. In eerste instantie staat Hazel er erg argwanend tegenover en soms raakt ze er zelfs door in paniek waardoor ze zelf niet weet hoe het verder moet. Als ze uiteindelijk achter de waarheid komt, is de heksenwereld heel normaal voor haar geworden.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van Hazel en verloopt chronologisch. Het hele verhaal bestrijkt enkele dagen waarin er heel wat verandert in het leven van Hazel. De spanningsboog staat echter niet erg gespannen door de uitvoerige beschrijvingen van de handelingen die worden uitgevoerd of de materialen die gebruikt worden. Daardoor lijkt het verhaal meer een beschrijving van de werking van moderne heksengroepen en is het gebeuren rond Hazel slechts het bindmiddel daarvoor. In een epiloog wordt al een aanzet gegeven naar het vervolg toe.
Leesvoer voor lezers die geïnteresseerd zijn in moderne heksengebruiken.

Pol Van Damme - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Heksenspiegel

Jaartal
2018

ISBN
9789024580354

Aantal pagina's
238

Prijs
€15,00