Hart – Bron, deel 2

Coverafbeelding van: Hart – Bron, deel 2

Trefwoord(en)
verliefd
toekomst
robots
discriminatie
dreiging

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Zoë ontwaakt in een labo en weet niet wat er haar overkomen is. De wetenschappers om haar heen negeren haar. Ze is zich niet bewust van de tijd die voorbijgaat. Haar vriend Justin bevrijdt haar met de hulp van een aantal medestanders. Hij wil met haar een nieuw leven opbouwen, ver weg van de wetenschappers. Maar Zoë twijfelt en wil haar lotgenoten niet in de steek laten. Ze wil erkenning en gelijkheid. Maar dat draait helemaal fout uit.

Dit is het tweede deel van de trilogie ‘Bron’. De gebeurtenissen uit het eerste deel komen zijdelings wel aan bod, naar het verhaal kan ook apart gelezen worden. Al weet de lezer die het eerste deel gelezen heeft, beter hoe de vork in de steel steekt.
In dit deel draait het verhaal voornamelijk rond het koppeltje dat Justin en Zoë vormen, soms tot op het randje van het zeemzoeterige af. Jammer.
Daarnaast draait het verhaal om de erkenning van hun ‘anders zijn’, waarbij racisme en haat om de hoek komen loeren. Ook het opjutten van de massa door manipulatie en desinformatie komt aan bod.
Toch houdt dit ‘anders zijn’ een tegenstrijdigheid in zich. Deze ‘mensen’ zijn niet van anderen te onderscheiden, maar toch worden ze gediscrimineerd, geweerd en verstoten. Dat komt toch ietwat vreemd over.
Naar het einde toe krijgt het verhaal gelijkenissen met het verhaal ‘Wolfsangel’ van Johan Vandevelde, alsof de auteurs bij elkaar te rade zijn gegaan.
Minder overtuigend verhaal dan het eerste deel mede doordat het liefdesverhaal tussen Justin en Zoë te breed is uitgesmeerd.

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Bron

Jaartal
2021

ISBN
9789464290042

Aantal pagina's
281

Prijs
€17,99