Harry Potter en het vervloekte kind

Coverafbeelding van: Harry Potter en het vervloekte kind

Trefwoord(en)
theater
avontuur
magie
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Negentien jaar nadat Harry Potter Voldemort heeft verslagen, gaat zijn zoon Albus naar Zweinstein. Het lukt hem echter niet om in de voetsporen van zijn beroemde vader de lessen te volgen. Hij sluit vriendschap met Scorpius, de zoon van Draco Malfidus, niet bepaald Harry’s beste vriend. Als Albus een gesprek afluistert dat niet voor zijn oren bestemd is, ontdekt hij iets waarover zijn vader gelogen heeft. Samen met Scorpius gaat hij op onderzoek. Maar dan loopt het helemaal fout.

Een verhaal in de vorm van een theatertekst. Het is als lezer even wennen aan deze bijzondere manier om het verhaal te verwoorden. Maar als snel vergeet de lezer dit en kan hij/zij zich perfect inbeelden hoe het verhaal verloopt. Het bevat dan ook weer alle ingrediënten van een tovenaarsverhaal uit de Harry Potter-verzameling. Deze keer is het niet Harry die het buitenbeentje is, maar zijn zoon Albus die zich met Scorpius in zijn kielzog in de problemen werkt. De gebeurtenissen hebben ook een weerslag op Harry zelf, als vader van Albus, maar ook door gebeurtenissen en problemen uit zijn jeugdjaren.
De lezer kan zich natuurlijk een beeld vormen van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt door alles wat in de vorige Harry Potter-verhalen werd beschreven. Dit boek lezen zonder de voorgeschiedenis te kennen, zou erg moeilijk worden.
Een theatertekst als bijzondere vertelmanier laat de lezer meer toe zijn eigen verbeelding te gebruiken. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
J.K. Rowling   

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2016

ISBN
9789076174945

Aantal pagina's
355

Prijs
€19,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Harry Potter and the Cursed Child, Part One and Two

Vertaler(s)
Wiebe Buddingh’