Harry Potter en de relieken van de dood

aanrader Coverafbeelding van: Harry Potter en de relieken van de dood

Trefwoord(en)
fantasy
magie
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Nu de Heer van het Duister aan macht wint, kan Harry niet terugkeren naar Zweinstein. Integendeel, hij moet zien onder te duiken. Dat is niet zo eenvoudig. Het gevaar loert alom en zit hem constant op de hielen.. En dan moet hij de opdracht die Perkamentus hem gaf nog zien te volbrengen. Hij kan wel rekenen op een aantal erg goeie vrienden, maar zijn ze opgewassen tegen Jeweetwel die er niet voor terugschrikt doden op zijn weg achter te laten? Is Perkamentus wel diegene die hij altijd voorhield te zijn? Zal Harry lukken in zijn taak? Zijn twijfels groeien en dat doet ook zijn zelfvertrouwen geen goed.

Dit zevende en laatste deel van de Harry Potter reeks lost de verwachtingen meer dan in. Vanaf de eerste bladzijde is de lezer gegrepen door het verhaal en kan hij/zij het niet meer lossen. Er zit enorm veel actie in het verhaal, hoewel er een aantal gebeurtenissen en terugblikken uitvoerig worden beschreven. Zij verduidelijken een heleboel naar de lezer toe, maar anderzijds wordt daardoor de spanning nog opgedreven, want de lezer wil ook weten wat er ondertussen allemaal gebeurt en dus blijft hij/zij verder lezen. De personages die het sterkst worden uitgewerkt: Harry, Ron en Hermelien komen heel herkenbaar over. Zij twijfelen, ruziën, zetten door, steunen elkaar of geven kritiek, toveren, strijden voor het Goede, hebben honger en lijden kou of genieten van een feestmaal. Het uiteindelijke slot – eigenlijk een dubbel einde – kan de voldoening van de lezer wegdragen; al is niet iedereen het daarover eens.
Het zal de jonge lezer echter een zorg wezen welke dieperliggende achtergronden er in het verhaal verwerkt zijn en waarover al heel wat commentaren zijn geschreven. Voor hen is het gewoon een prachtig verhaal over Goed en Kwaad, het opkomen voor elkaar en het hachelijk spannende avontuur dat Harry en zijn vrienden beleven.

Pol Van Damme - april 2009

Zoek op bib.be

Auteur
J.K. Rowling   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Reeks
Harry Potter

Jaartal
2008

ISBN
9789061698319

Aantal pagina's
541

Prijs
€19,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Harry Potter and the Deathly Hallows

Vertaler(s)
Wiebe Buddingh’