Harris en de dinomaffia

Coverafbeelding van: Harris en de dinomaffia

Trefwoord(en)
avontuur
vriendschap
gezin
zoektochten
diefstal

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Harris woont met zijn vader in een stacaravan op het eiland Skye. Zijn moeder is al twee jaar verdwenen naar haar geboorteland Italië. De oma van Harris zou voor Harris en zijn vader zorgen maar zij is erg onvriendelijk en maakt enkel erg vieze haggis. Op een nacht is Harris getuige van de roof van een oeroud fossiel. Hij gaat op onderzoek uit en maakt daarbij kennis met Summer, een ondernemend meisje. Samen gaan ze proberen het fossiel terug te krijgen en de dieven te laten arresteren. Daarvoor moeten ze wel een goed plan hebben. Maar zal dat ook lukken?

In een nawoord legt de auteur uit hoe ze tot dit verhaal is gekomen. Na een vakantie op Skye en daarop volgend een workshop voor jonge kinderen ontstond er een heel fantasierijk verhaal. De auteur heeft er een bindend geheel van gemaakt met zoveel mogelijk aangebrachte elementen van de kinderen in. Dit is wel te merken in het verhaal. Er komen heel wat zijsprongetjes in voor en nog meer dan het terugvinden van het fossiel, is het gemis van Harris’ moeder dat in Harris’ hoofd om aandacht blijft vragen. De gebeurtenissen lijken ook niet altijd realistisch en enkele personages zijn vrij karikaturaal beschreven. Zo is de oma van Harris weinig vriendelijk om het netjes uit te drukken.  Harris’ vader is dan weer eerder een klungelaar die niet echt voor zijn zoon opkomt en door zijn moeder bedrogen wordt. Summer is nog het meest realistisch beschreven als een meisje dat haar vader wil redden uit de handen van de maffia.
Het verhaal verloopt chronologisch en speelt zich op slechts enkele dagen af. Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Harris. Die heeft naast zijn zoektocht naar het fossiel veel kopzorgen over zijn moeder en de discussies met Summer over de aanpak van hun reddingspoging om het fossiel te redden.
Een avontuurlijk verhaal dat toch niet helemaal kan overtuigen.

Pol Van Damme - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Petra van Rijssen

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2024

ISBN
9789026627668

Aantal pagina's
218

Prijs
€15,99