Harrie’s steen

Harrie is gek op een grote steen. Bob is ook gek op een steen. Harrie’s steen is groter. Maar Bobs steen is sneller, hij kan hem verder gooien. Harrie vindt een nieuwe steen, die mooier is dan zijn vorige. Maar het is geen steen, het is een schildpad. Bobs steen is dan weer hoger, want hij heeft een berg gekozen. Daardoor is Harrie niet blij. Dan heeft Bob een idee. Ze maken de stenen beter. Nu hebben ze dezelfde stenen, mooi en rond, met een gat erin. Ze gebruiken ze voor een nieuw spel. Wat zijn ze blij…

Na ‘Harrie’s hol’ is dit opnieuw een grappig verhaal over de oermens Harrie. Harrie en zijn vriend Bob proberen elkaar te overtroeven met de stenen die ze vinden. Tot ze samen een idee hebben: de stenen bewerken en er mooie ronde stenen van maken. Die gebruiken ze om naar een stok te gooien. En na wat spelen trekken ze samen tevreden weg. Waarna de dieren, die alles op een afstandje bekeken hebben, met die bewerkte stenen een mooie uitvinding doen.
De primitieve taal die gebruikt wordt sluit aan bij de leefwereld van de oermens en komt erg grappig over. Het lijkt alsof je door die beperkte woordenschat het gebeuren tot zijn essentie brengt. De illustraties zijn karikaturaal en aantrekkelijk. Het onverwachte einde is ook leuk, waarbij de dieren slimmer zijn dan de mensen.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Frann Preston-Gannon

Illustrator
Frann Preston-Gannon

Uitgeverij
Flamingo   


Jaartal
2019

ISBN
9789045323053

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Dave’s Rock

Vertaler(s)
Denise Bos