Hansje Pansje Kevertje

Coverafbeelding van: Hansje Pansje Kevertje

Trefwoord(en)
liedjes
dieren
klassiekers
moed
wraak

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wie kent niet het oude kinderliedje ‘Hansje Pansje Kevertje’? Over de kever die op een hek wilde klimmen maar er steeds door de regen werd afgespoeld. Daarna maakte de zon alles weer droog en Hansje Pansje Kevertje klom toen weer omhoog.
Inge Bergh en Kristina Ruell schreven en tekenden een speelse fantasie op dit liedje.

Het geheel baadt in een nostalgisch sfeertje en kan zo jong en oud bekoren.
Het verhaal op rijm vertelt hoe het dappere Hansje zijn zusje, dat opgegeten is door Vril de spin, gaat wreken. Zijn herhaaldelijke pogingen om naar boven te klimmen mislukken steeds door vervelende ‘nattigheden’: een regenbui, een beurt met de gieter, en meer… Maar Hansje geeft niet op. En uiteindelijk staat hij oog in oog met de oude en lelijke Vril…
Het verhaal leest lekker weg. De herhalingen maken het ideaal voor een jong doelpubliek en de korte zinnetjes op rijm geven het een goed ritme mee.
De prenten tonen het verhaal en zoveel meer. Alle expressieve dieren ogen aandoenlijk sympathiek, en de vele details laten zich graag ontdekken.
Het boek eindigt met een activiteitenbundel met tal van opdrachten die gelinkt zijn met het verhaal: teken je familie alsof het kevers zijn, weef als een spin, speel het bordspel ‘kevers en klevers’, enzovoort.
Een origineel en charmant geheel dat een bekende klassieker ontstoft en opfrist met veel creativiteit en humor.

Eric Vanthillo - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Inge Bergh   

Illustrator
Kristina Ruell

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2023

ISBN
9789464291841

Aantal pagina's
46

Prijs
€17,00