Handlettering doe je zo!

Coverafbeelding van: Handlettering doe je zo!

Trefwoord(en)
schrijven
tekenen

Genre
hobby

Vanaf
10 jaar

“Handlettering is de kunst van het letters tekenen. Het is niet hetzelfde als kalligrafie. Met kalligrafie ben je echt aan het schrijven, terwijl je met handlettering de letters tekent”.
Met deze uiteenzetting start dit leuke, inspirerende boek! Er volgt een opsomming van benodigdheden en een hele resem tips waar je inspiratie kan vinden. Dan komen de letters of fonts aan bod, gedemonstreerd in verschillende alfabetten. Vervolgens komt de uitwerking aan bod: hoe je diepte in je tekst kan uitwerken, hoe je banners en kaders kan gebruiken, hoe je woorden leuk kan combineren en tot een goede compositie kan komen, hoe je teksten extra kan laten spreken door ze in een vorm te zetten en hoe je teksten en tekeningen kan combineren. Het boek eindigt met een beschrijving van nog andere materialen die je kan gebruiken en sluit uitnodigend af met “pas het toe”!

Een inspirerend boek waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf de kunst van het lettertekenen kan beoefenen. Mooi en aantrekkelijk uitgegeven. Bij dit handboek hoort een werkboek, waarmee je zelf kan gaan oefenen.

Inge Umans - februari 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Karin Luttenberg   

Illustrator
Karin Luttenberg   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2016

ISBN
9789048834228

Aantal pagina's
94

Prijs
€14,99