Hallo, tot ziens en alles daartussen

Coverafbeelding van: Hallo, tot ziens en alles daartussen

Trefwoord(en)
verliefd
afscheid
herinneringen

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Clare en Aidan zijn al enkele jaren een koppel. Maar nu gaan ze beide naar de universiteit en zullen elkaar lange tijd niet meer zien. Clare wil daarom een punt zetten achter hun relatie. Ze heeft een aantal plaatsen waar ze nog één keer met Aidan naartoe wil om herinneringen op te halen. Het wordt een lange nacht en de twijfel slaat toe maar er zijn ook confrontaties. De beslissing blijkt moeilijker dan gedacht.

De kroniek van een relatie zou het kunnen genoemd worden. Elke keer het koppel een plek bereikt, komen er herinneringen boven die de lezer een beeld geven van hun relatie en hoe die verlopen is. Maar tijdens deze lange nacht gebeuren ook nog andere zaken die voor frustratie en confrontatie zorgen tussen beiden.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Clare. Zij is vastbesloten om een einde te maken aan hun relatie om zo ‘met een schone lei’ te kunnen beginnen aan haar universitaire studies. Doorheen het verhaal beseft ze echter dat ze haar relatie met Aidan niet zomaar kan beëindigen als een fase uit haar leven waar ze doorheen moet. Aidan daarentegen ziet hun relatie wel voortduren, al zullen ze elkaar lange tijd niet kunnen ontmoeten. Deze tegenstelling zorgt voor een goede spanningsboog doorheen het verhaal. De auteur laat de jongeren ook dingen zeggen die een houvast kunnen bieden aan lezers die zich in een gelijkaardige situatie bevinden.
De gebeurtenissen komen realistisch over en de dialogen tussen de personages zijn vlot en herkenbaar. Beide jongeren evolueren gedurende deze ene nacht en zullen uiteindelijk een belangrijke stap in hun leven zetten.
Het is boeiend om de redenering van Clare te volgen en te zien hoe ze daar naartoe probeert te werken. Ze wil een mooie periode positief afsluiten, en geen zielige uitloper meemaken. De lezer begrijpt haar redenering maar hoopt natuurlijk dat het toch nog goed zal aflopen.
Een ontroerend liefdesverhaal dat zowel meisjes als jongens zal kunnen bekoren.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Jennifer E. Smith

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2016

ISBN
9789026141195

Aantal pagina's
235

Prijs
€10,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hello, Goodbye and Everything in Between

Vertaler(s)
Lia Belt