Hallo Nu

Coverafbeelding van: Hallo Nu

Trefwoord(en)
geliefden
liefde
magie
tijd

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Jude heeft weinig op met het begrip ‘liefde’. Ze vindt het klef, suikerspinachtig. Tot ze met haar moeder naar een stadje aan de kust verhuist. Op een dag ziet ze aan de overkant een jongen die haar volledig betovert. Ze volgt hem naar het strand en daar slaat de vonk helemaal over. Ze is helemaal in de ban van deze perfecte jongeling, Novo genaamd. Vanaf dan bestaan tijd en ruimte niet meer en is er enkel nog de magische liefde voor Novo. Jude wil niets liever dan dat dit eeuwig voortduurt. Maar kan dat?

Deze novelle bevat een bijzonder liefdesverhaal. Het wordt heel poëtisch verteld in een rijke, beeldende stijl. Daarin wordt de liefde beschreven als een allesoverheersend gevoel waarbij tijd en ruimte geen rol meer spelen. Jude vertoeft in een magische liefdesbubbel waarin ze door een roze bril naar haar omgeving kijkt.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Jude, in de ik-vorm. De lezer kijkt mee door de ogen van Jude naar de wereld rondom haar en haar liefde voor Novo.
Het verhaal is een ode aan de liefde, het leven en de wereld om ons heen. Waarbij de auteur het magische ervan aan de lezer wil overbrengen. En waar er ook dingen gebeuren die het menselijk vermogen overstijgen en aan iets ‘groters’ worden toegeschreven.
Dit bijzondere liefdesverhaal vraagt wel enige leesbereidheid om mee te gaan in die aparte beschrijvingen van Judes belevenissen en gevoelens.
Voor lezers die net als de auteur de magie in het leven en de liefde ervaren.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jenny Valentine

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2020

ISBN
9789024592180

Aantal pagina's
159

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hello Now

Vertaler(s)
Jenny de Jonge