Hallo klasje! Het grote schoolboek van Karel

Coverafbeelding van: Hallo klasje! Het grote schoolboek van Karel

Trefwoord(en)
school
klas
juf

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit is het grote schoolboek van Karel. Hij vertelt over zijn juf en de gymmeester en neemt je mee naar zijn klasje. De dag begint op de speelplaats waar de juf Karel opwacht. In de gang hangt Karel zijn jas aan de kapstok en dan mag hij in de kring komen zitten. De juf vertelt wat ze die dag allemaal gaan doen en daarna mogen ze beginnen spelen. Af en toe is het tijd om naar de toiletjes te gaan. En iets te drinken of eten. De kleuters spelen binnen en buiten, ze knutselen en krijgen bezoek van een oma die komt voorlezen. En dan is de dag voorbij.
Daarna wordt nog verteld over een gymles, de eetzaal, de schoolfotograaf, het schoolfeest en een schoolreis. Ook de gevoelens die kleuters kunnen hebben op school komen aan bod.

Dit boek zorgt voor een duidelijke kennismaking met de kleuterschool. Door alle schoolsituaties aan bod te laten komen, worden kleuters goed voorbereid op hun schoolleven. Karels belevenissen zijn herkenbaar en sluiten aan bij de leefwereld van kleuters. Naast het verhaal vind je op elke dubbele bladzijde ook nog een zoekopdracht. Er moeten telkens 2 voorwerpen gezocht worden in de illustratie. Dat verscherpt de aandacht. De kleurrijke illustraties met dikke zwarte omlijning zijn kinderlijk en speels. Karels klasje bevat een divers publiek, wat nauw aansluit bij actuele klasjes.
Een ideaal kijkboek ter voorbereiding op naar school gaan.

Mik Ghys - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Illustrator
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044835670

Aantal pagina's
49

Prijs
€16,95