Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Coverafbeelding van: Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Trefwoord(en)
lawaai
dieren
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

“Hallo, hallo… Wie brult daar zo?” is de steeds terugkerende vraag in dit fantasierijke stapelverhaal voor hele jonge kinderen én hun oudere voorlezer. Samen pret verzekerd met deze vrolijke boel vol geluiden!
Kleintje Beer, het hoofdpersonage, hoort een geluid. “Roooaar!”… Hij gaat op zoek naar de maker van dit geluid. Komt het van de leeuw? Maar dan horen ze een ander geluid: “Grrrrr!”. De krokodil? En dan “Boe-oe!” De koe?  … En zo gaat het door. Elke keer verschijnt het dier dat het geluid maakt, tot de kamer helemaal gevuld is. Maar dan is het nog niet stil… Een verrassend en prettig einde rondt dit verhaal mooi af en met veel plezier keer je terug naar het begin.

Harmen van Straaten tekent en schildert met losse pols kleurrijke dieren vol zwierig leven en met sprekende expressies. Knap hoe hij het verhaal zo opbouwt en je als kijker er doorheen leidt. Tegelijkertijd ontdek je in dat verhaal zoveel meer. De vele details laten zich graag ontdekken, beetje bij beetje elke keer weer.
De tekst op rijm lees je met plezier voor en de taalgevoelige kleuter zal snel de rijmwoorden meezeggen.
De uitgave is ook perfect voor de jonge grijpgrage handen van de jonge doelgroep met zijn kaft in opgebolde plastic en zijn afwasbare kartonpagina’s.
Een opvallend kartonboek met een  origineel verhaal vol verrassende wendingen en met vele mogelijkheden om actief taal te oefenen via rijmen en ook door klanknabootsingen. 

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Harmen van Straaten   

Illustrator
Harmen van Straaten   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025881009

Aantal pagina's
22

Prijs
€14,99