Hallo deur

Coverafbeelding van: Hallo deur

Trefwoord(en)
diefstal

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vos is een inbreker. Hij kruipt door een open raam een huis binnen en begroet onderweg al wat hij tegenkomt. Zelfs zichzelf in de spiegel. Ook het donsdeken, de jurken en natuurlijk de juwelen. Net wanneer hij het huis met al zijn vondsten wil verlaten, komen de eigenaars thuis. Deze berenfamilie achtervolgt de vos doorheen het hele huis en gooit hem door het raam naar buiten. Waardoor hij in de tuin belandt van een ander huis. Dat lijkt ook een bezoekje waard…

Dit verhaal vol vaart leest heel prettig voor. De tekst bestaat alleen maar uit begroetingen en korte opmerkingen: dag kleed, dag plant, hupsakee. Het bezoek van de vos leest als een stripverhaal. De illustraties zijn speels en zitten vol details. Kamer na kamer komt aan bod, en al wat de vos ondertussen uitspookt: eten opeten, springen op bed, jurken passen, de golfstokken uitproberen. Hij laat een puinhoop achter en steekt waardevolle dingen in zijn zak. Maar dan komt aan zijn avontuur een bruusk einde wanneer de beren thuiskomen. De vaart die al in het verhaal zat, versnelt nu nog terwijl de beren de vos achternazitten. Tot ze hem het huis uitgooien. En een nieuwe inbraak kan beginnen, want natuurlijk heeft de vos niets bijgeleerd.
Dit ondeugende verhaal heeft een vrolijke spanning, want als lezer ben je best wel nieuwsgierig hoe dit avontuur voor de vos zal aflopen. Het is dan ook een ondeugend voorleesverhaal voor kleuters die wat spanning kunnen verdragen.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Alastair Heim   

Illustrator
Alisa Coburn   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772499

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Hello, Door

Vertaler(s)
J.H. Gever