Had ik maar leuke kinderen

Coverafbeelding van: Had ik maar leuke kinderen

Trefwoord(en)
poëzie
leven
taal

Genre
poëzie

Vanaf
15 jaar

In een voorwoord spreekt de auteur van dit boekje met de opvallende titel je rechtstreeks aan over versjes en over liedjes. Over liedjesteksten die poëzie zijn en over gedichten die poëzie zijn. Over gedichten die gezongen willen worden en andere gedichten die zich liever tonen op een podium van papier. Als slot laat hij de keuze aan de lezer: lees of zing mee of doe het alle twee.
Deze intro vat perfect samen wat daarna volgt: ritmische verzen die gelaagd zijn en hun geheimen niet meteen prijs geven. Eenvoudig kan je ze niet noemen. Vandaar dat ze geschikt zijn voor de doelgroep +15 en volwassenen. Terwijl je, afgaande op de titel of de uitgave, een jonger doelpubliek zou verwachten.
De inhouden zijn heel divers: over geboren worden en leven, over taal als noodrantsoen, over jaloezie die wil verhuizen, over het weggeven van al je meningen aan de vuilnisdienst, over de dove oma die hopelijk geen honderd wordt, over opgroeiende dochters, en over zoveel meer. Elk gedicht lees en herlees je en elke keer ontdek je er nieuwe zaken in. Een groot aantal gedichten zijn te horen als liedjes op YouTube of op Spotify. Waarvoor de auteur ook de muziek heeft geschreven en Floor Minnaert de arrangementen. Deze liedjes klinken fris en vrolijk in je oren.
Een poëtische bundel vol geschreven gedachten/meningen/voorvallen/…  die je kan lezen of kan beluisteren als liedje.

Eric Vanthillo - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Erik van Os   

Illustrator
Anne van den Berg

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2019

ISBN
9789047626862

Aantal pagina's
77

Prijs
€15,00