Haas, Uil & Vos. Rara, waar denk ik aan?

Coverafbeelding van: Haas, Uil & Vos. Rara, waar denk ik aan?

Trefwoord(en)
raden
spelen
dieren
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Haas, Uil en Vos spelen ‘rara, waar denk ik aan?’. Haas raadt meteen waar Vos aan denkt en Uil raadt meteen waar Haas aan denkt. Dan is het de beurt aan Uil. Hij denkt aan twee dingen tegelijk. Dat vinden Vos en Haas erg moeilijk. Ze vragen hints maar zelfs dan is het te moeilijk. Uil blijft hints geven, zelfs wanneer ze willen opgeven. Tot ze plots beseffen wat Uil in gedachten heeft.

De drie vrienden houden van spelletjes, maar Uil is iets te slim voor Vos en Haas. Ook al is het voor de lezer snel duidelijk wat Uil denkt. Dat maakt het verhaal zo grappig, want de lezer is erg nieuwsgierig wanneer Vos en Haas zullen ontdekken wat de oplossing is. Dat die oplossing dan ook nog eens duidelijk maakt dat ze dikke vrienden zijn, is mooi meegenomen. De vele hints maken duidelijk hoe graag Uil zijn vrienden ziet. En het verhaal sluit af met een warm vriendschapsgevoel.
Het verhaal leest prettig voor en neemt niet veel plaats in op de pagina’s. Zo is er meer ruimte voor de expressieve illustraties. De drie vrienden staan centraal en de achtergrond zit vol fijne natuurdetails.
Een sfeervol dierenverhaal rond vriendschap.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Catherine Rayner   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048321445

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Molly, Oliver & Dexter – The Guessing Game

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal