Haas redt het bos

Coverafbeelding van: Haas redt het bos

Trefwoord(en)
dieren
bossen
toerisme
afval
milieu

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag duikt er een rare vogel op in het bos waar Haas en zijn vrienden wonen. Ze heet Radijsje en is dol op het nemen van foto’s om te delen met haar vrienden. Haas geeft haar een rondleiding door het bos en Radijsje fotografeert er op los. Enkele dagen later staan er twee honden voor de deur van Haas. Ze willen ook een rondleiding door het bos. Haas vindt dat prima, tot er steeds meer en meer vrienden van Radijsje opduiken. Stilaan wordt het bos overspoeld door dieren uit de stad. Ze maken veel lawaai en laten veel afval achter. Haas en zijn vrienden willen terug een rustig en stil bos, maar hoe moeten ze dat gedaan krijgen?

Dit verhaal over Haas en zijn vrienden vertelt op een duidelijke manier wat er gebeurt wanneer een rustige plek plots overspoeld wordt door toeristen. En dan vooral toeristen die zich niet netjes gedragen. De boodschap van het verhaal is overduidelijk, maar dat is geen probleem. Zo kan de boodschap ook niet verloren gaan voor de luisteraar. En kleuters begrijpen heel goed wat hier gebeurt en wat er allemaal fout loopt. Want wat begint als een leuk verhaal, met nieuwe ontmoetingen en dieren die allemaal blij zijn wanneer ze naar het bos komen, verandert al snel in een nachtmerrie voor de bosdieren. Vanaf dat moment wordt het zelfs spannend. Kunnen Haas en zijn vrienden alles weer oplossen? Dat blijft de vraag tot aan het einde.
De korte hoofdstukken maken het geheel vlot voorleesbaar. De illustraties zetten een dier of situatie gepast in de kijker en sluiten zo nauw aan bij het verhaal.
Een voorleesverhaal met een natuurvriendelijke boodschap.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie Bon   

Illustrator
Gertie Jaquet   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2020

ISBN
9789048857340

Aantal pagina's
93

Prijs
€16,99