Haaientanden

aanrader Coverafbeelding van: Haaientanden

Trefwoord(en)
fietsen
vriendschap
doorzetten
missie

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Atlanta heeft zich voorbereid op de belangrijkste fietstocht van haar leven. Ze is nog maar net begonnen of ze knalt tegen de fiets van Finley aan. Finley is weggelopen en heeft enkel twee haaientanden bij. Hij besluit een stukje met haar mee te fietsen. Maar vindt Atlanta dat wel een goed idee?

Wie de boeken van Anna Woltz kent, weet dat zij telkens meisjes neerzet met een sterke persoonlijkheid. Dat is in dit verhaal niet anders. Atlanta heeft een plan en wil daar niet van afwijken, want wachten is geen optie. Maar ook Finley wordt heel herkenbaar en levensecht beschreven. Jonge lezers zullen de personages zeker bijzonder goed herkennen.
Gedurende hun tocht leren beide kinderen elkaar kennen en beïnvloeden ze elkaar in hun keuzes. Finley is praktischer ingesteld dan Atlanta die weigert op te geven terwijl ze heel goed beseft dat haar plan niet zal lukken. Anderzijds zal zij Finley helpen met zijn probleem. Het verhaal kent voor beiden een positief einde.
Het verhaal leest bijzonder vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. De lezer is vanaf de eerste pagina geboeid en de auteur weet het gegeven bijzonder realistisch en geloofwaardig over te brengen. De lezer krijgt mondjesmaat informatie over het plan van Atlanta maar evengoed over de reden waarom Finley is weggelopen met twee haaientanden.
In het korte bestek van slechts honderd pagina’s weet de auteur een bijzonder sterk verhaal neer te zetten.
Het verhaal verscheen eerder als Kinderboekenweekgeschenk in Nederland.
Een feelgood-verhaal en beslist een sterke aanrader!

Pol Van Damme - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Woltz   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2022

ISBN
9789045126753

Aantal pagina's
102

Prijs
€16,99