Gulzige geit

Coverafbeelding van: Gulzige geit

Trefwoord(en)
dieren
honger
gulzig
boerderij
ziek

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Geit besloot om geen gras meer te eten. Zij ging op zoek naar nieuw en ander lekkers: de brokken van de hond, de melk van de kat, de aardappelschillen van het varken, de planten van de boerin, de schoen van de dochter en de onderbroek van de boer. Niets was nog veilig op haar hongerige pad. Maar van al dat vreten ging haar maag protesteren. Geit voelde zich belabberd en zonderde zich af. Een hele week lang. Ondertussen stond de boerderij in rep en roer. Want waar was het eten van de hond? En de melk van de kat? En de aardappelschillen? En de plant? En de schoen? En de onderbroek? Maar vooral: Waar was Geit?…

De Tsjechische illustrator en prentenboekenmaker Petr Horáček heeft al wat boeken op zijn lijstje staan die stuk voor stuk opvallen door hun speelse en expressieve stijl. Hij tekent met vet- en pastelkrijt treffende figuren en objecten, knipt ze uit en stelt ze opnieuw samen in kleurrijke composities waarin emotie en eenvoud primeren.
Geit steelt schalks de harten van groot en klein. De eenvoudige tekst stuwt het verhaal en de vele herhalingen die zich netjes opstapelen zijn dankbaar voor het jonge doelpubliek.
Een mooi werk met een subtiele humor dat keer na keer met veel plezier voorgelezen en bekeken zal worden.

Eric Vanthillo - mei 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Petr Horáček   

Illustrator
Petr Horáček   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2017

ISBN
9789047708179

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Greedy Goat

Vertaler(s)
Jesse Goossens