Guinness World Records: Wildernis

Coverafbeelding van: Guinness World Records: Wildernis

Trefwoord(en)
records
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Naast het jaarlijkse boek vol Guinness World Records is er nu ook een apart boek met uitsluitend records uit de wildernis. Het staat vol verbazingwekkende weetjes over dieren en natuurfenomenen. Tussendoor staan ook enkele interviews met bekende personen over dieren of natuurbehoud. De records werden onderverdeeld in volgende categorieën: rare lichamen, klein & groot, dinologie, natuurbeschermers, de knuffelfactor, kruipende beestjes, gevarenzone en zoötopia. Regelmatig vind je ook een kaart van een werelddeel, met daarop recordbrekende dieren en de vraag hoeveel dieren je herkent op deze kaart. De oplossingen vind je achteraan.
Sommige dubbele pagina’s in dit boek zijn gevuld met foto’s, kadertjes met weetjes die passen bij die foto’s, bollen met korte losse weetjes en onderaan een quizvraag. Verrassend zijn de tekstballonnetjes bij sommige foto’s, die voorzien zijn van een grappige commentaar. Korte dierenmopjes dus, tussen de wetenschappelijke info. Zoals de walrus die zich afvraagt of hij ‘met lange tanden’ eet. Of de mammoet die blij is dat hij uitgestorven is met de tandartsprijzen van tegenwoordig.
Op andere pagina’s wordt 1 dier of dierenfamilie in de kijker geplaatst, met info over waar je ze kan vinden op aarde, hoe groot ze zijn in verhouding tot een mens, een dierprofielkaart en ook weer heel wat kadertjes met info en een quizvraag. Soms vind je een foto die een dier toont op ware grootte, en er is zelfs de mogelijkheid insecten tot leven te wekken door ze te scannen.
Naast al de wetenschappelijke weetjes zijn er natuurlijk ook bizarre records, zoals het record wormen bezweren, waarbij teams moeten proberen zoveel mogelijk wormen uit de grond te lokken.
Dit recordboek zet dieren in de kijker en is een mooie, uitgebreide aanvulling van het Guinness World Records Book. Een snuisterboek voor alle dierenliefhebbers.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2019

ISBN
9789026149870

Aantal pagina's
190

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records: Wild Things

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken