Guinness World Records 2024

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2024

Trefwoord(en)
weetjes
records

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Dit boek is elk jaar opnieuw een grandioos succes. Het is heerlijk grasduinen tussen de meest fascinerende, indrukwekkende en ongelooflijke records. Elk jaar staat er een ander thema extra in de kijker en dit jaar is dat de aarde, de Blauwe Planeet. Daarom is er veel aandacht voor alles wat met water te maken heeft. Dat valt al op bij de cover, die zich volledig onder water afspeelt. Ook de eerste hoofdstukken zetten water centraal, en in de andere hoofdstukken komen ook heel wat waterfeiten aan bod. Naast dit centrale thema is er deze keer ook een hoofdstuk ‘Geschiedenis’ met een rondleiding en records door de eeuwen heen.
Het is heerlijk snuisteren in dit boek boordevol records, met duidelijke teksten en fascinerende foto’s. Heel wat records spreken tot de verbeelding, andere doen je zin krijgen om het zelf te proberen.
Naast de records in het boek biedt GWR nog veel meer. Je kan via QR-codes naar TikTokvideo’s, Facebookposts, Instagramstories en webartikelen. En je kan ook de officiële richtlijnen vinden over hoe je een GWR-certificaat kan verdienen.
Dus als je wil weten wie de meeste vingers en tenen op aarde heeft (28), wie de meeste salto’s door een luchthoepel kan maken gedurende 1 minuut (47) en wie de snelste reis rond de wereld per auto kon maken (69 dagen, 19 uur en 5 minuten) dan moet je goed zoeken tussen de duizenden andere records in dit boeiende verzamelwerk.
Ben je al die records even beu? Dan kan je op de cover van het boek op zoek gaan naar Robert Wadlow, de langste persoon ooit. In een geel duikpak zwemt hij rond tussen 20 andere records, die je op de laatste bladzijde bij elkaar vindt. Allemaal terug te vinden in die fascinerende kleurrijke cover.
Opnieuw een fantastische uitgave voor uren kijk- en leesplezier.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2023

ISBN
9789026166617

Aantal pagina's
256

Prijs
€26,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2024

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken