Guinness World Records 2023

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2023

Trefwoord(en)
weetjes
records

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Een nieuwe editie van het Guinness World Records boek, dat is steeds een bron van plezier. Goed voor uren kijk- en leesplezier. Niets is zo leuk als het bekijken van foto’s van de meest bizarre records. Of het lezen van al die bijzondere dingen die mensen kunnen, of die de natuur biedt. De cover en de schutbladen prikkelen onmiddellijk je fantasie. Daarin zitten zo’n 200 recordhouders verwerkt. Rod Hunt, de illustrator, bouwt met deze illustratie verder op de covers van de twee vorige edities met het thema ‘Ontdek je wereld’.
De records werden weer onderverdeeld in diverse thema’s: ruimte, leven op aarde, menselijk lichaam, sterke staaltjes, de wereld rond in 300 records, baanbrekende techniek, kunst en media, moderne wereld en sport. Tussen de verschillende hoofdstukken vind je telkens een persoon die thuishoort in de eregalerij, zoals Beyoncé en Cristiano Ronaldo. Er is ook een rubriek voor Jonge presteerders, recordhouders onder de 16 jaar.
Het hoofdstuk ‘De wereld rond’ neemt je mee op een virtuele reis rond de aarde omdat het boek ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne zijn 150e verjaardag viert.
Zoals steeds staat er enorm veel op elke bladzijde. Foto’s, kadertjes met uitgelichte records en op de achtergrond een opsomming van andere records zorgen voor een gigantisch aanbod van informatie. Goed om uren in te snuisteren en ontdekkingen te doen. En, wie weet, krijg je inspiratie om zelf een record te breken.
Een fascinerende kijk op de wereld om ons heen aan de hand van duizenden records.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026161650

Aantal pagina's
256

Prijs
€26,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2023

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken