Guinness World Records 2021

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2021

Trefwoord(en)
weetjes
records

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

De jaarlijkse editie van het Guinness World Records boek heeft weer heel wat mooie records verzameld. Dat kan gaan van de kleinste waterlelie (bladeren van slechts 10 – 20 mm) tot de hoogste vrijstaande zandduinen (in China), van het dier met de langste snorharen (Kerguelenzeebeer) tot de harigste vis (gestreepte kikkervis), van de hardste boer (109,9 decibel) tot de meest verrassende records die je kan uitvoeren in 30 seconden of 1 minuut.
Alle records werden onderverdeeld in thema’s: het zonnestelsel, de natuur, dieren, mensen, tegen de klok, recordmania, cultuur en maatschappij, avonturiers, technologie, gamen, kunst en media en tot slot sport. Na elk thema volgt een portret van een spraakmakende recordbreker, zoals Jane Goodall en Greta Thunberg.
Elke dubbele bladzijde staat boordevol records, voorgesteld in een vlotte, begrijpelijke tekst. Veel records worden ook voorzien van een foto. Door de tekst af en toe in een gekleurde kader te zetten, oogt de bladspiegel aantrekkelijk en uitnodigend. Want als je eenmaal begint te lezen, kan je niet meer stoppen, zo fascinerend zijn al die records.
Het hoofdstuk over ons zonnestelsel is ook voorzien van een gratis app. Daarmee kan je de planeten tot leven brengen, zodat je er in 3D van kan genieten.
In het hoofdstuk ‘tegen de klok’ vind je allerlei records die gehaald zijn in 30 seconden, 1 minuut, 1 uur of 1 dag. Daarin kan je zeker inspiratie vinden als je zelf een recordpoging wil wagen.
Dit jaar is de cover van het boek uniek. Op de schutbladeren wordt de tekening herhaald, en dat is maar goed ook. Want illustrator Rod Hunt heeft maar liefst 200 recordhouders in zijn tekening gestoken. Op de laatste bladzijde van het boek krijg je 20 recordhouders te zien die je moet terugvinden in de tekening, met als topper Robert Wadlow, de langste man ooit.
Naast het boek is er ook nog de website guinnessworldrecords.com/2021. Voor wie er na het bekijken van dit boek nog niet genoeg van heeft. Of voor wie al de andere recordhouders wil vinden die op de cover afgebeeld staan.
Een jaarlijks terugkerend fascinerend naslagwerk, voor jong en oud.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2020

ISBN
9789026151866

Aantal pagina's
255

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2021

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken