Guinness World Records 2020

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2020

Trefwoord(en)
records
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Traditiegetrouw verschijnt er elk jaar een update van het Guinness World Records Book. Met verbroken records, net ontdekte wetenswaardigheden en nieuw bedachte uitdagingen. Al die records werden gegroepeerd in 11 hoofdstukken: de aarde, dieren, mensen, recordologie, viral sports, zucht naar avontuur, maatschappij, robots, wetenschap & techniek, kunst & media en sport. Een nieuwigheid is dat de redactie sommige records heeft gekoppeld aan bezienswaardigheden in Londen, om beter te kunnen vergelijken. En onderaan de pagina’s vind je een verjaardagskalender, zodat je kan nakijken welk record er op die dag gevestigd is.
Zoals elk jaar is het boek ruim voorzien van fotomateriaal en staat het boordevol records. Te veel om snel door te lezen, je kan in dit boek dagen lezen en nog niet alles bekeken hebben.
Als je zelf graag een record wil verbreken, kan je inspiratie opdoen in het hoofdstuk Viral sports. Daar vind je uitdagingen om een record te breken: jongleren, een jojo-act, balanceerstunts of speedcubing. Maar uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het lezen van dit boek biedt zeker inspiratie.
En wil je nog meer records bekijken, dan kan je online terecht bij de website van guinnessworldrecords.com/2020 voor videomateriaal. Zo kan je al die records tot leven zien komen.
Iedereen raakt in de ban van de vele verbazingwekkende records, sommige lachwekkend, andere wenkbrauwfronsend of zelfs weerzinwekkend. Maar steeds fascinerend. Een heerlijk snuisterboek waar jong en oud nooit genoeg van krijgen.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2019

ISBN
9789026148118

Aantal pagina's
255

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2020

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken