Guinness World Records 2019

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2019

Trefwoord(en)
weetjes
records

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Deze 64e editie van het Guinness World Records boek bevat weer heel wat nieuwe en spectaculaire records. Naast de records in het universum en de natuur, waar af en toe toch ook nog eens een record verbroken wordt, zijn het vooral de mensen en hun bezigheden die voor verrassingen zorgen. Zo heeft de sport altijd wel iets nieuws te bieden, maar ook de vindingrijkheid van iedereen om met een origineel record in het boek te komen. Verzamelingen zijn ook altijd een leuke bron van records want werkelijk alles kan verzameld worden. En dan zijn er nog de vele grappige records of bizarre feiten, waar je vol verbazing over zal lezen.

Dit boek bevat 9 hoofdstukken vol feiten en 1 waarin je enkele makers kan ontmoeten. Zoals de maker van de grootste jojo, of de grootste hamburger. Of de grootste origamineushoorn. Tussen de hoofdstukken vind je een dubbele pagina ‘geschiedenis schrijven’ waarin 8 speciale LEGO-modellen alle aandacht krijgen, zoals de Eiffeltoren en de Millennium Falcon uit Star Wars.

Je kan je vergapen aan al die records, maar je kan je ook inschrijven om zelf een record te verbreken. Of onmiddellijk aan de slag gaan met de voorbeelden uit het hoofdstuk ‘Probeer het zelf’. En op de site van Guinness World Records vind je nog veel meer om van te genieten.
Een boeiend boek voor jong en oud, vol verrassende records en voorzien van indrukwekkende foto’s.

Mik Ghys - oktober 2018

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2018

ISBN
9789026146022

Aantal pagina's
255

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2019

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken
Hans van ter Toolen