Guinness World Records 2018

Coverafbeelding van: Guinness World Records 2018

Trefwoord(en)
records
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Dit jaar staat het Guinness World Recordsboek in het teken van superhelden. De uitgave is verdeeld in 11 hoofdstukken waarvan er eentje alleen over superhelden gaat: over de strips, de verfilmingen, de videogames en de vele verzamelingen. Daarnaast vind je weer de klassieke onderwerpen zoals records bij dieren, wetenschap, kunst & media, sport en nog veel meer. Tussen elk hoofdstuk staan 2 bladzijden met een superlatievenposter. Die brengen records op een overzichtelijke manier tot leven. Ze behandelen 1 superlatief zoals langste, zwaarste, kleinste. De records op die bladzijden worden dan getoond in oplopende of aflopende volgorde zodat je goed kan vergelijken. Je kan die posters ook gratis downloaden.
Aan het eind van elk hoofdstuk staan nog records die niet pasten bij één van de thema’s of een late toevoeging. Een leuk extraatje.
Dit boek biedt uren lees- en kijkplezier. De vele foto’s maken het extra aantrekkelijk en uitnodigend. Je raakt gefascineerd door een foto en begint te lezen en voor je het weet heb je weer heel wat interessante weetjes opgeslagen. Dat kan gaan van de hoogste hond over de duurste verkiezingen tot de snelste tijd om 10 mobiele toiletten om te gooien.
Een bron van plezier voor jong en oud!

Mik Ghys - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Illustrator
Maltings Partnership
Sam Golin

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2017

ISBN
9789026143519

Aantal pagina's
255

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Guinness World Records 2018

Vertaler(s)
Jan van de Westelaken
Hans van ter Toolen