Groter dan ik ben

Coverafbeelding van: Groter dan ik ben

Trefwoord(en)
poëzie
opgroeien
puberteit
liefde
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
12 jaar

De titel ‘Groter dan ik ben’ is perfect gekozen voor deze broze poëziebundel over alle besognes ofte grote en kleine zorgen bij het opgroeien. De periode tussen de geborgenheid van het kind zijn en de zelfstandigheid van tieners en later pubers verloopt niet altijd van een leien dakje. Berends vat perfect in eenvoudige woorden en beknopte gedichten wat zich allemaal afspeelt in deze wereld. Twijfel, gelukkig zijn, zich schamen, verliefdheid, mee met de stroom of er tegenin, boosheid, ongeduld, enzovoort.
Voor de lezer is de mate van herkenbaarheid dus erg groot. Daarom is dit echt een bundel om herhaaldelijk in te grasduinen. Als troost, als reflectie, als herkenning, als …
De gedichten zijn afwisselend. Soms kort en fragmentarisch, soms meer verhalend in volzinnen. Soms concreet en situatie-gericht, soms meer abstract of puur emotioneel. Zo vindt iedereen zijn gading hier wel.
De vlekkerige prenten in sobere kleuren verluchten het geheel zonder meer. Ze geven geen extra betekenis aan de woorden, maar maken het gehele boek wel aantrekkelijker.
Een knappe poëtische bundel waarin menig tiener en opgroeiende puber zich met gemak zal herkennen.

Eric Vanthillo - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nienke Berends

Illustrator
Nienke Berends

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2020

ISBN
9789044837407

Aantal pagina's
62

Prijs
€16,95