Grote recepten voor kleine chefs
‘70 (h)eerlijke recepten voor het hele jaar’. Zo luidt de ondertitel van dit mooie kookboek. Voor elke maand werden enkele recepten geselecteerd. Doorgewinterde koks kunnen onmiddellijk aan de slag, beginners kunnen zich nog even verdiepen in de handige inleiding. Daarin wordt aangegeven hoe je je het best organiseert, welk mes je wanneer nodig hebt, hoe je je groenten kiest en hoe je kan consuminderen. En omdat het niet nodig is om elke dag vlees of vis te eten, leggen ze in dit boek de nadruk op recepten met groente en fruit die je altijd nog kan combineren met vis of vlees als je dat absoluut wil. Zowel hartige als zoete recepten komen aan bod. Elk recept krijgt een dubbele bladzijde met duidelijke informatie: het boodschappenlijstje, de vermelding van de voorbereiding en bereidingstijd en een stappenplan voor de bereiding. De pittige illustraties zorgen ervoor dat je stap voor stap kan volgen wat er moet gebeuren. Fruit en groente hebben steeds aantrekkelijke gezichtjes, ook al worden ze uiteindelijk in de pan gehakt.
Een vrolijk en duidelijk kookboek voor jonge koks, met achteraan genoeg plaats om je eigen superrecepten te noteren.
Mik Ghys - oktober 2014
Illustrator
diverse
Uitgeverij
Abimo
Jaartal
2014
ISBN
9789462341456
Aantal pagina's
171
Prijs
€19,95
Vertaald uit
Frans
Originele titel
Ma cuisine illustrée
Vertaler(s)
Natascha Loontjens