Grote kunst voor kleine kenners – museumschatten

Coverafbeelding van: Grote kunst voor kleine kenners – museumschatten

Trefwoord(en)
kunst
musea
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. Zij combineert vakkundig haar kennis als kunsthistoricus en haar tekentalent en wijdt zo vele jonge kinderen in in de wereld van de beeldende kunst.
Na haar vorige werk ‘Van de Mona Lisa tot Andy Warhol’s Soepblik, een wonderlijke tocht langs 30 wereldberoemde schilderijen’ verscheen nu van haar hand deze opvolger, weer een ‘wandeling’ in een museum op papier langs 30 wereldberoemde schilderijen.
‘De man met de rode tulband’ van Jan Van Eyck, ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, ‘Bloemen’ van Andy Warhol, ‘No 5’ van Jackson Pollock, en vele, vele anderen. In dit papieren museum ontmoet je diverse stijlen uit vele landen en tijden.
Elk werk neemt zij grondig onder de loep. Zowel in beeld als met woorden, wat het boek zo bijzonder maakt. Ze her-interpreteert de kunstwerken met veel fantasie op maat van hele jonge kinderen. De elegante personages uit ‘De lente’ van Botticelli worden een bont gezelschap vogels, de engeltjes van de Sixtijnse madonna van Rafaël worden 2 allerschattigste beertjes, de infante Dona Margarita van Velazquez wordt een elegante olifant, van de kleurvlakken van Mark Rothko maakt zij een knus dekbed, enzovoort. Je kan er voor zijn of tegen, maar het is in elk geval origineel, fantasierijk en aantrekkelijk voor jonge kinderen.
De teksten bij elk werk blinken uit in helderheid en originaliteit. Terwijl je (voor)leest lijkt het alsof zij als een volleerde museumgids tegen je praat. In haar teksten verwerkt ze rijkelijk weetjes en bijzonder informatie die je nergens anders tegenkomt.
Het geheel oogt aantrekkelijk en waardevol voor zowel jong als oud.
Een originele opstart voor jonge kunstliefhebbers (of kunstliefhebbers-in-spe)!

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thaïs Vanderheyden   

Illustrator
Thaïs Vanderheyden   

Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts   


Reeks
Grote kunst voor kleine kenners

Jaartal
2018

ISBN
9789089318473

Aantal pagina's
48

Prijs
€19,99