Grote kunst voor kleine kenners – de Vlaamse Meesters

Coverafbeelding van: Grote kunst voor kleine kenners – de Vlaamse Meesters

Trefwoord(en)
kunst
geschiedenis
humor
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. Zij combineert vakkundig haar kennis als kunsthistoricus en haar tekentalent en wijdt zo vele jonge kinderen in in de wereld van de beeldende kunst.
Na haar vorige werken over wereldberoemde kunstwerken over heel de wereld, richt ze nu haar aandacht op de Vlaamse meesters. ‘Het huwelijk van Arnolfini’ van Jan Van Eyck, ‘De kinderspelen’ van Pieter Breugel, ‘Abraham Grapheus’ van Cornelis De Vos, en veel meer. Vijftien in totaal.
Net als in haar andere boeken neemt ze elk werk grondig onder de loep. Zowel in beeld als met woorden, wat het boek zo bijzonder maakt. Elk kunstwerk her-interpreteert ze met veel fantasie op maat van hele jonge kinderen. De naakte ‘Adam en Eva’ van Rubens worden twee elegante nijlpaarden (mét blaadjes), onder de ‘Wan-Li-vaas met bloemen’ van Jan Breugel de Oude trouwen 2 muisjes, Suzanna Lunden met ‘de strohoed’ van Rubens wordt een parmante uil, het plein met ‘de kinderspelen’ van Pieter Breugel wordt bevolkt door spelende varkens, enzovoort. Je kan er voor zijn of tegen, maar het is in elk geval origineel, fantasierijk en aantrekkelijk voor jonge kinderen.
De teksten bij elk werk blinken uit in helderheid en originaliteit. Terwijl je (voor)leest lijkt het alsof zij als een volleerde museumgids tegen je praat. In haar teksten verwerkt ze rijkelijk weetjes en bijzondere informatie die je nergens anders tegenkomt.
Het geheel oogt aantrekkelijk en waardevol voor zowel jong als oud.
Een originele opstart voor jonge kunstliefhebbers (of kunstliefhebbers-in-spe)!

Eric Vanthillo - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thaïs Vanderheyden   

Illustrator
Thaïs Vanderheyden   

Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts   


Reeks
Grote kunst voor kleine kenners

Jaartal
2019

ISBN
9789463931151

Aantal pagina's
36

Prijs
€17,50