Grote broer

Coverafbeelding van: Grote broer

Trefwoord(en)
broers

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Een jongen is jaloers op zijn vrienden omdat ze een grote broer hebben. Zelf zit hij opgescheept met een kleine zus. Die tekent zelfs ladders in zijn schoolboek, heel vervelend. Hij wil net als Sivar een grote broer waarmee hij naar voetbaltraining mag. Of zoals Olli, zodat hij ook bij zijn grote broer achteraan in de bus kan zitten. Maar dan hoort hij hoe de grote broer van Olli hem een snotjoch noemt. En toevallig ook hoe fier zijn zusje Eliza is op hem. Zo beseft hij dat hij geen grote broer heeft, maar er wel een is.

Een heerlijk eenvoudig verhaal voor alle kinderen die graag een grote broer of zus willen. Want misschien zijn ze zelf wel een grote broer of zus, en moeten ze daar eens bij stilstaan.
Het verhaal is erg duidelijk en herkenbaar. Want natuurlijk wil deze jongen graag een grote broer die goed kan voetballen, zeker als je zelf ook voetballer wil worden. En dan zit je daar thuis met een kleine zus. Vreselijk! Of toch niet? Daar kan deze jongen even over nadenken. En de lezer samen met hem. De eenvoudige tekst neemt jonge lezers vlot mee doorheen het verhaal. Kleurrijke grappige illustraties maken alles heel levendig.
Een aantrekkelijk verhaal voor jonge lezers in de reeks Zevenmijlslaarzen, een serie verhalen met korte zinnen en veel illustraties.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Maria Parr

Illustrator
Heleen Brulot   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Zevenmijlslezen

Jaartal
2020

ISBN
9789401469111

Aantal pagina's
31

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Storebror

Vertaler(s)
Bernadette Custers