Grote Anna leert fietsen

Coverafbeelding van: Grote Anna leert fietsen

Trefwoord(en)
fietsen
fier
leren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Anna heeft een loopfietsje waar ze vlot op rijdt. Maar ze wil een echte fiets, zoals haar buurjongen. Op een dag hebben papa en mama een verrassing voor haar: een mooie, rode fiets met zijwieltjes. Anna is dolblij en gaat onmiddellijk oefenen. Ze moet nu meer moeite doen om vooruit te komen, maar als ze eenmaal vaart heeft lukt het wel. Te goed zelfs, want ze moet nu ook leren remmen. Na veel oefenen mogen de zijwieltjes van de fiets. Ze gaat samen met papa fietsen maar kijkt te veel achterom. Ze valt en doet haar knie pijn. Nu gaat ze eerst op het gras oefenen, dat is zachter. En dan, eindelijk, mag ze met papa mee op straat fietsen; Wat voelt ze zich groot!

 

Kleine Anna groeit op en wordt Grote Anna. Ze wil leren fietsen en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Stap voor stap komen de verschillende fases in het leren fietsen aan bod. Zo kunnen kleuters die zelf ook willen leren fietsen alvast zien dat ze toch nog veel zullen moeten oefenen, en dat vallen erbij hoort. Zo raken ze niet afgeschrikt na een eerste valpartij en weten ze dat ze ooit net als Anna op de straat zullen kunnen fietsen.

Dit boek sluit helemaal aan bij de belevingswereld van kleuters. In grote kleurrijke illustraties wordt alles duidelijk in beeld gebracht. Zo werd dit een vlot en leerzaam boek om iedereen op de fiets te krijgen.

Mik Ghys - mei 2012

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Grote Anna

Jaartal
2012

ISBN
9789044816808

Aantal pagina's
26

Prijs
€14,95