Groot wild

Coverafbeelding van: Groot wild

Trefwoord(en)
avontuur
spanning
inwijding

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Als Oskari dertien jaar wordt, moet hij de Test doorstaan. Het is een oude traditie in de ruige bossen van Finland. Hij moet een nacht en een dag in de wildernis doorbrengen met pijl en boog om wild te schieten dat op zijn weg komt. Zo wordt hij man in zijn gemeenschap. Niet iedereen heeft vertrouwen in de tengere Oskari, zelfs zijn eigen vader niet.
Maar in plaats van wild, vindt hij de restanten van een neergeschoten vliegtuig: Air Force One. Met als enige overlevende de president van Amerika. Om hem te redden moet Oskari wel uit de handen van hun achtervolgers blijven.

Het is een wat stereotiep gegeven waarmee het verhaal begint: een underdog waarin niemand gelooft die dan voor een enorme uitdaging komt te staan. Oskari is een timide jongen, die door de anderen niet voor vol wordt aanzien. Maar net dat kenmerk zal in zijn voordeel spelen. Hij is dan wel niet sterk, hij kent de technieken om in die koude, onherbergzame streken te overleven. Hij is zowat de tegenpool van de president van Amerika, die in zijn kostuum en mooie schoenen totaal niet past in deze omgeving.
Het verhaal wordt heel filmisch verteld waardoor de lezer de gebeurtenissen zo voor zijn/haar ogen ziet afspelen. In erg kleine lettertjes op de achterflap wordt vermeld dat het verhaal gebaseerd is op een filmscenario!
Het verhaal plaatst eeuwenoude traditie tegenover moderne spitstechnologie waarbij de natuurelementen ook nog een rol spelen.
Het verhaal leest erg vlot en de lezer blijft geboeid tot het einde. Een aantal spectaculaire acties en het opdrijven van de spanning houden de aandacht van de lezer vast.
Goed voor een hele tijd spannend ontspannen leesplezier. Zeker de moeite waard.

Pol Van Damme - juni 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Dan Smith

Uitgeverij
Chicken House


Jaartal
2015

ISBN
9789044345964

Aantal pagina's
222

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Big Game

Vertaler(s)
Karin Pijl