Groot weetjesboek over de prehistorie

Coverafbeelding van: Groot weetjesboek over de prehistorie

Trefwoord(en)
oertijd
evolutie
mensen

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Vijf hoofdstukken geven informatie over de prehistorie: De prehistorische wereld – De oermensen – Kunst en magie – De prehistorie ontdekken – Geheugensteuntjes.
In elk hoofdstuk krijgt ieder onderwerp een dubbele pagina waarop, na een inleidende zin, illustraties met trefwoorden de informatie verduidelijken. Een verticale balk aan de rechterzijde geeft nog iets meer informatie en dikwijls een verwijzing of vergelijking naar het heden. Helemaal rechts onderaan staat een aanduiding naar een verwant thema of onderwerp. Een trefwoordenlijst sluit het boek af.

Dit informatieve boek is opgevat als een prentenboek voor jonge kinderen. De eenvoudige en kleurrijke illustraties nemen het grootste deel van de bladspiegel in. De gebruikte woordenschat is meer voor de begeleidende verteller die de informatie aan het jonge kind verduidelijkt. Het zelfstandig lezen en begrijpen van de teksten zal pas vanaf een iets oudere leeftijd kunnen.
Een informatief boek over de prehistorie dat vooral op een visuele manier een eenvoudig beeld wil geven van deze periode uit de geschiedenis van de mens.

Pol Van Damme - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Cécile Benoist

Illustrator
Baptiste Amsallem   
Benjamin Bécue   
Hélène Convert
Julie Mercier

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Groot weetjesboek over

Jaartal
2021

ISBN
9789463833233

Aantal pagina's
94

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Frans

Originele titel
La préhistoire