groot of klein?

Coverafbeelding van: groot of klein?

Trefwoord(en)
dieren
groot
klein

Genre
informatief

Vanaf
6 jaar

Informatieve boekjes over dieren voor jonge eerste lezertjes zijn niet dik gezaaid.
In dit kleine, dunne boekje krijgt de jonge lezer/kijker allerlei weetjes voorgeschoteld. Dat gebeurt op een heel speelse manier. Soms met een stukje tekst, soms met een aantal illustraties, soms met een korte strip. De indeling komt ook altijd terug, of het nu gaat over dieren op het land, in de lucht of het water. Er is telkens een grote illustratie waarop allerlei dingen te ontdekken valt en de lezer/kijker wordt er ook aangespoord om nog beter te kijken en zelf na te denken. Dan volgt een dubbele pagina met weetjes. Spik en Spek – gekende figuurtjes uit andere leesboekjes, van Marc de Bel – leiden de lezer/kijker doorheen het boekje en stellen samen met de lezer/kijker aan aantal dingen vast. Of vragen zich af hoe het nu zit. Waarop dan ook een antwoord volgt. Achteraan in het boek staan een aantal opdrachtjes die de lezer/kijker kan oplossen als hij/zij het boekje aandachtig heeft gelezen en bekeken tot zelfs een aangepast knutselidee toe.
Helemaal achteraan staat een overzichtsillustratie waar de lezer/kijker wordt uitgenodigd te vertellen wat hij/zij nog weet over de dieren die staan afgebeeld. Ideaal om in groep mee aan de slag te gaan, of om thuis gezellig in de zetel samen te lezen, te kijken en erover te vertellen.
In dit deeltje gaat het – zoals de titel al vermeld – over groot en klein, met meteen de vraag wat groot of klein eigenlijk is en dat je, als je dieren met elkaar vergelijkt, een groot dier soms erg klein is ten opzichte van een ander (nog groter) dier. Al eveneens stof om over te praten of om over na te denken.
Leuke, kleurrijke boekjes met illustraties én foto’s die de jonge kinderen zeker zullen kunnen boeien.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Anneriek van Heugten   

Illustrator
Frieda Van Raevels

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Ik lees slim

Jaartal
2016

ISBN
9789462346215

Aantal pagina's
39

Prijs
€8,95