Groot, Groter, Grootst

Coverafbeelding van: Groot, Groter, Grootst

Trefwoord(en)
dieren
groot
flapjesboek
eten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Xavier Deneux, gekend van vele speelse kartonboekjes voor een erg jong doelpubliek, komt deze keer verrassend uit de hoek met een groot en stevig kartonboek. Daarbij slaat de term ‘groot’ zowel op de vormgeving als op de inhoud.
Verschillende dieren stellen zich voor: de kalkoen met zijn roze halskwab die dol is op tarwekorrels, de beer die slaapt in de winter en wakker wordt in de lente, de walrus die het liefst vis eet, het nijlpaard dat smult van grassprietjes en de olifant die van bananen houdt. Maar geen van hen is het grootste dier. Want dat is…

Elke dubbele pagina toont het betreffende dier (of een deel ervan) met enkele details die het geheel perfect aanvullen. Dit op kleurrijke achtergronden die het geheel een fris en speels karakter geven. Zo ziet het geheel er erg aantrekkelijk uit. Een extra speelelement zijn de grote en al even stevige flappen waarachter je telkens een verrassing vindt.
Een aantrekkelijk en stevig werk dat grijpgrage handjes met gemak overleeft en dat zal zorgen voor vele uren ontdek-, kijk-, verzin- en (voor)leesplezier. 

Eric Vanthillo - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Xavier Deneux

Illustrator
Xavier Deneux

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2022

ISBN
9789002275944

Aantal pagina's
12

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Mes gros animaux gloutons