Groene planeet

Coverafbeelding van: Groene planeet

Trefwoord(en)
natuur
planten
aarde

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na enkele pagina’s informatie over leven-schenkende planten komen vier grote landschapstreken aan bod: de jungle, de woestijn, de waterwereld en seizoensgebonden streken. Waarna ook nog enkele stukjes volgen over de invloed van de mens op de natuur, de sterke aanpassingsmogelijkheden die planten bezitten en een oproep om onze planeet groen te houden en terug groener te maken.

Dit boek is de papieren neerslag van de BBC-natuurdocumentairereeks ‘The Green Planet’. Bewegend becommentarieerd beeld omzetten naar een geïllustreerd boek is niet eenvoudig. De kleurrijke illustraties overheersen en de teksten staan in en verspreid tussen deze illustraties. Omdat sommige ervan op een donkere achtergrond staan, in een vrij kleine letter, is het niet altijd even eenvoudig om de informatie te lezen.
Het algemene beeld dat het boek wil meegeven, is dat de plantenwereld bijzonder complex in elkaar steekt, dat alles met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar is en dat de mens daar heel erg sterk heeft op ingegrepen om die natuur naar zijn hand te zetten. Iets wat de natuur niet ten goede komt. Dat wordt wel duidelijk doorheen dit boek. Daarnaast zijn er gelukkig ook enkel positieve punten vermeld waar de mens probeert het tij te keren.
Een natuurboek met een duidelijke boodschap voor de mens en met verbazende informatie over de manier waarop planten leven en zich voortplanten.
Een boek met vergelijkbare informatie maar via een heel andere invalshoek vindt de lezer ook in ‘Briljante planten’ van Geert-Jan Roebers.

Pol Van Damme - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Leisa Stewart-Sharpe   

Illustrator
Kim Smith   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2022

ISBN
9789047713647

Aantal pagina's
62

Prijs
€16,99