Grimwoud

Coverafbeelding van: Grimwoud

Trefwoord(en)
vluchten
achtervolgen
dieren
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Vosje Ted en zijn zus Nikkie wonen in de stad. Wanneer Ted per ongeluk de staart afbijt van de gemene kat Prinses Poekie, moeten ze vluchten. Ze belanden in Grimwoud, waar ze vriendelijk opgevangen worden door de bosbewoners. Nikkie wil Ted beschermen en hem in een hol verstoppen. Maar het enthousiaste konijn Bibi neemt Ted mee op sleeptouw. Hij wordt meteen ingeschakeld in een toneelstuk tijdens de maandelijkse talentenshow. En hij vindt het allemaal erg leuk. Ondertussen is Prinses Poekie op komst, want ze wil wraak…

Dit is een hilarisch verhaal vol boeiende personages. De twee vosjes, de hoofdpersonages, krijgen in Grimwoud te maken met heel wat uitzonderlijke dieren en gewoontes. Ingrid de eend heeft haar nest op oude winkelwagentjes in de kleine vijver, de grijze en rode eekhoorns voeren Eekhoorn-oorlogen in de vorm van Boombonk waarbij ze helmen dragen en tussen de bomen stuiteren, de dassen rijden rond in een enorme jeep en Titus de eland woont in een vervallen caravan. Allemaal raken ze betrokken bij de nieuwe bewoners wanneer Prinses Poekie wraak wil nemen. Dat zorgt voor veel actie en te gekke toestanden.
De tekst is vlot en met veel vaart. Hier en daar geeft Erik Dynamiet, een pissebed, commentaar in het verhaal, wat voor een extra komische noot zorgt. Het hele verhaal is ruim geillustreerd met vrolijke, speelse illustraties die de humor in beeld brengen.
Een hilarisch avontuur boordevol grappige personages, plezier verzekerd.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nadia Shireen   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2022

ISBN
9789048864430

Aantal pagina's
232

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Grimwood

Vertaler(s)
Mariella Manfré