Griezelwielen

Coverafbeelding van: Griezelwielen

Trefwoord(en)
weerwolven
avontuur
griezelen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Dolfje begrijpt niet wat hem overkomt. Hij rent door het Weerwolvenbos en wordt achtervolgd door een zombie. In het bos duiken ook nog geesten, skeletten en heksen op. Tot een geheimzinnige man met een koets opduikt en alle monsters verjaagt. Dolfje is blij dat hij gered is, tot hij beseft dat de man hem ook een monster vindt en hem ook wil verjagen. Gelukkig redt Valentijn Vampier hem op het nippertje. Opa Weerwolf vertelt daarna over de griezelnacht van Halloween, wanneer de deur van de geestenwereld voor één nacht open gaat. Maar dit jaar is de deur te vroeg open, Rauwolfia Serpentina, de slangenheks, wil het Weerwolvenbos inpalmen met monsters. Dolfje en zijn vrienden proberen uit de handen van de heks te blijven en de monsters te verjagen. Maar het zijn er te veel… Gelukkig hebben Dolfje en Noura even voordien een nieuwe vriend gemaakt. En die speelt een heel belangrijke rol bij de redding van het Weerwolvenbos. Net als zijn vader.

Dit avontuur van Dolfje Weerwolfje is erg griezelig en levensgevaarlijk. Deze keer ziet het er op een bepaald moment heel erg slecht uit voor Dolfje en zijn vrienden. Naast de vertrouwde personages maakt de lezer kennis met Rolfje, een jongen in een rolstoel, en zijn vader. Het is uiteraard geen toevallige ontmoeting, want ze spelen elk op hun manier een belangrijke rol in dit verhaal. En Dolfje doet iets waarvan hij dacht dat hij het nooit zou doen.
Het spannende avontuur is ruim voorzien van kleurrijke illustraties die alle belevenissen en figuren in beeld brengt. Soms griezelig, soms grappig, naargelang de sfeer van het verhaal. De cover van het boek is speciaal, er staat meer op dan je eerst denkt. Allerlei Halloweenfiguren zijn voelbaar maar amper zichtbaar. Een leuk verrassingseffect.
Een griezelig en avontuurlijk Halloweenverhaal.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Dolfje Weerwolfje

Jaartal
2022

ISBN
9789025883133

Aantal pagina's
163

Prijs
€10,00