Griezeltijd – Het mes van de vampier

Coverafbeelding van: Griezeltijd – Het mes van de vampier

Trefwoord(en)
griezelen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op een stormachtige nacht worden Anna en Max door hun vader – de Professor – afgezet bij de oude mevrouw Dalca die midden in een afgelegen donker bos woont, samen met haar kleindochter Isabella. Als Max ’s nachts door een vampier wordt ontvoerd, gaan Anna en Isabella er achteraan om hem te redden. Maar waar vinden ze die vampier en hoe kunnen ze die overwinnen?

Een klassiek griezelverhaal met alle ingrediënten ervan. Een donker dreigend bos, een stormachtige nacht, een oude vreemde vrouw, een ruïne van een kasteel, donkere grotten met vleermuizen, een razendsnelle vampier … . Het verhaal verloopt chronologisch en is geschreven in een makkelijke leesbare taal.
Er zitten echter wel een aantal onduidelijkheden in het verhaal. In het begin ruziën de twee kinderen constant met elkaar op de achterbank van de auto, maar daarna zijn ze erg lief voor elkaar en helpen ze elkaar. De personages zijn heel oppervlakkig beschreven. De vader verdwijnt al snel uit het verhaal. De reden waarom hij ‘De Professor’ heet, wordt niet verduidelijkt, noch waarom hij de hele nacht naar een of andere bibliotheek  moet. Die is normaal ’s nachts niet open. Waar het wapen dat Anna vindt vandaan komt en waaraan het zijn kracht ontleent wordt wel uitgelegd maar niet erg geloofwaardig. Wat de oude mevrouw Dalca in een onherbergzaam bos doet en hoe de afspraak gemaakt is om de kinderen daar te laten, blijft eveneens onduidelijk.
Dit is het eerste verhaal over Anna en Max want op het einde is er al een verwijzing naar een volgend deel.
De scherpe rand van de hardplastieken voorkaft is niet aangenaam om het boek vast te houden.
Een klein verhaal dat griezelig zou moeten overkomen, maar dat eigenlijk niet echt doet.

Pol Van Damme - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Jack Henseleit

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Griezeltijd

Jaartal
2018

ISBN
9789059245204

Aantal pagina's
134

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Vampire Knife

Vertaler(s)
Astrid Staartjes