Grenzeloos

Coverafbeelding van: Grenzeloos

Trefwoord(en)
vriendschap
aanranding
drinken
twijfelen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Tabitha wordt door een vriendin meegenomen naar een feestje bij de 16-jarige,  populaire jongen Dox. Ze kent er niemand. Dox ontfermt zich echter over haar. De volgende morgen wordt ze wakker met een verschrikkelijke kater. Ze herinnert zich niets meer van het feest en wat er gebeurd is. Maar langzaam keren flarden terug en beginnen geruchten de ronde te doen. Er zou zelfs een filmpje bestaan waarop de uitspattingen staan. Wat heeft ze gedaan? Wat heeft Dox gedaan?

In deze novelle wil de auteur een duidelijke boodschap meegeven aan jonge lezers. Door het vertelstandpunt telkens vanuit een ander personage te vertellen, krijgt de lezer een goed beeld van wat er allemaal speelt onder de jongeren. Vriendschappen staan onder druk. De waarheid dringt zich op maar de hoofdpersonages worstelen met de gebeurtenissen. Door haar black-out weet Tabitha niet wat er gebeurd is maar voelt ze zich anderzijds heel schuldig. Terwijl Dox de gebeurtenissen minimaliseert en anderen zelfs bedreigt.
Het verhaal leest bijzonder vlot en de personages komen heel levensecht over. De gebeurtenissen zijn ook erg herkenbaar voor de beoogde doelgroep. Door het vrij korte bestek van het verhaal – slechts 90 pagina’s – kan het jongeren die minder graag lezen ook aanspreken. En de boodschap is heel erg duidelijk, zonder moraliserend te zijn. Jongeren kunnen er kracht uit putten om dingen niet zomaar op hun beloop te laten.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marlies Slegers   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2020

ISBN
9789020609622

Aantal pagina's
90

Prijs
€8,95