Grapman. Held met humor

Coverafbeelding van: Grapman. Held met humor

Trefwoord(en)
humor
tijdreizen
vriendschap
school

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Nik is een gewone jongen, maar volgens hem lijkt dat alleen maar zo. Eigenlijk is hij Grapman en kan hij door moppen te vertellen boeven helpen vangen, of voetbalwedstrijden winnen. Maar op school moet niemand lachen om zijn grappen. Ook niet wanneer hij zijn spreekbeurt met Noor niet voorbereid heeft en zich probeert te redden met een grap. Meester Nietje is het beu en neemt Noor en Nik mee naar zijn kantoor. Hij blijkt een staande klok te hebben die ook een tijdmachine is. Zo neemt hij hen mee naar de 19e eeuw. Want in die tijd mogen leerlingen nog gestraft worden. Al snel belanden Noor en Nik in een cel in de kelder. Kan Grapman iets bedenken om uit deze situatie te ontsnappen?

Nik is erg zelfverzekerd. Hij is Grapman en iedereen moet hem leuk vinden. Dat dat in werkelijkheid niet goed lukt, stoort hem niet. Maar daardoor belandt hij in een gevaarlijk avontuur. De slimme Noor wordt daar ongewild in meegesleurd, en maar goed ook.
De combinatie van humor en avontuur zorgt voor een geslaagde mix, die door de vele illustraties nog beter tot zijn recht komt. De cartoonachtige illustraties lezen bijna als een stripverhaal, waarbij de tekst zorgt voor vlotte dialogen en meer details.
Een spannend avontuur van een nieuwe humoristische held.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045124438

Aantal pagina's
159

Prijs
€14,99