Graf DK62

Coverafbeelding van: Graf DK62

Trefwoord(en)
Egypte
archeologie
vloek

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Universiteitsstudente Stella volgt een lezingenreeks van professor Bartolli over Egypte. Met drie anderen wordt zij uitgeloot om met de professor een bezoekje te brengen aan de Vallei der Koningen en het graf van Toetanchamon. Ze is enthousiast maar ook wat argwanend. Hoe zit het met die vloek van de farao, of is het een verzinsel? Dan gebeuren er vreemde dingen. Slaat de vloek toe of is het toeval?

De auteur, zelf leerkracht geschiedenis, wil haar enthousiasme over Oude-Egypte doorheen dit verhaal ook overbrengen op de lezers. Hierover zit informatie verwerkt in het verhaal. De spanning wordt opgebouwd rond de wat nerveuze Stella die in de gebeurtenissen de vloek van de farao ziet. Haar wat verstikkende relatie met haar vriend Bas draagt niet bij tot enige rust, integendeel.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld die het verhaal als een soort waarnemer registreert en, eens Stella in beeld komt, voornamelijk vanuit diens standpunt het verhaal vertelt. De verschillende personages worden herkenbaar beschreven en de locatie – universiteitsstad Leuven – vergroot nog meer deze herkenbaarheid.
Het verhaal is niet echt spannend en houdt de lezer niet aan het boek gekluisterd. Zo staat er een heel stuk in over de voorgeschiedenis van het studentenhuis waar Stella woont dat niets met het verhaal te maken heeft.
Helaas krijgt de geloofwaardigheid van het verhaal een flinke knauw door de ontknoping achteraan, in cursieve letter, waarin de gebeurtenissen uit het verhaal worden opgehelderd en dat jammer genoeg weinig realistisch overkomt.
Een – zoveelste – verhaal over de vloek van de farao dat niet echt kan overtuigen; een tussendoortje als ontspanning.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ilse De Keyzer   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2017

ISBN
9789044831207

Aantal pagina's
175

Prijs
€16,95