Goudvosje en de drie hazen

Coverafbeelding van: Goudvosje en de drie hazen

Trefwoord(en)
sprookjes
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Goudvosje ontmoet in het bos drie hazen en nodigt hen uit om te komen eten. Maar mama Haas heeft door dat Goudvosje hen graag wil opeten en nodigt haar uit in het huis van de hazenfamilie. Goudvosje is in de wolken. Zij eet de hele dag niets omdat ze genoeg honger wil hebben voor de hazen. Ondertussen zetten de hazen allerlei lekkernijen klaar op tafel en vertrekken. Ze laten een briefje achter waarin ze Goudvosje uitnodigen om al binnen te gaan en iets te eten. Alles ziet er zo lekker uit dat Goudvosje het niet kan laten om al te beginnen. Wanneer even later de hazen thuiskomen zit Goudvosjes buik al vol lekkers. Wanneer blijkt dat de hazen hun buurman Beer hebben meegebracht, kan Goudvosje niet snel genoeg vertrekken. Hier had ze niet op gerekend.

Een vos denkt slim te zijn maar de onschuldige haas is slimmer en zet de vos voor schut. Een traditioneel gegeven dat in een nieuw jasje gestoken werd. Goudvosje ziet er lief en onschuldig uit, maar blijkt toch slechte bedoelingen te hebben wanneer ze de hazenfamilie uitnodigt. Mama Haas heeft onmiddellijk door wat het vosje eigenlijk van plan is. Ze bedenkt haar eigen plannetje, dat nog goed werkt ook. Dat zorgt voor een spannend verhaal met een goeie afloop.
De vlotte tekst en kleurrijke illustraties vullen elkaar mooi aan. Ze zorgen samen voor een sfeervol sprookjesachtig dierenverhaal met een wijze les.
Een prettig voorleesverhaal voor peuters en kleuters.

Mik Ghys - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Bonnie Grubman   

Illustrator
Katrien Benaets   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044843644

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Goldie Fox and the Three Hares

Vertaler(s)
Clavis Uitgeverij