Gonnie en Gijsje…en Ollie natuurlijk! + dvd

Coverafbeelding van: Gonnie en Gijsje…en Ollie natuurlijk! + dvd

Trefwoord(en)
ganzen
vriendschap
samen
ontdekken

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Deze bundel bevat 4 eerder verschenen verhalen over Gonnie en haar vriendjes.
In het eerste verhaal maken we kennis met het vrolijke gansje Gonnie. Ze is steeds op stap met haar knalrode lievelingslaarsjes. Zo ontdekt ze de wereld om haar heen. Wanneer ze haar laarsjes kwijt is, ontdekt ze een ander gansje, Gijsje. Ze worden vriendinnen en dragen samen de rode laarsjes.
Het tweede verhaal vertelt wat Gonnie en Gijsje samen allemaal beleven: in een hooiberg spelen, naar de schuur lopen, langs een schaap sluipen, in een modderplas springen. Soms volgt Gonnie Gijsje, soms is het andersom. Ze zijn nu eenmaal dikke vriendinnen.

In het derde verhaal wachten Gonnie en Gijsje vol ongeduld op het uitkomen van een ei. Daar zit Ollie in en die is niet gehaast om uit zijn ei te komen. Tot Gonnie en Gijsje het wachten beu zijn. Dan maakt hij een barst en komt eruit.
Het vierde verhaal toont hoe Ollie wil doen wat Gonnie en Gijsje doen. Bij al wat ze gaan doen stampt hij boos achter hen aan. Tot hij ook laarsjes wil. Gonnie en Gijsje zijn lieve gansjes, ze geven elk een laarsje aan Ollie. Maar al snel vindt hij ze te warm. Tijd om te gaan zwemmen met z’n allen.

Deze eenvoudige, vrolijke verhalen verschenen eerder in stevige kartonversies. Maar Gonnie en haar vriendjes werden zo populair dat ze nu een mooie verzamelbundel kregen, ideaal om voor te lezen omdat alles nu op een groter formaat getoond wordt. Bij de bundel hoort een dvd met daarop de vier verhaaltjes in animatiefilm. Als bonus staat er een extra verhaal op de dvd: ‘Vrolijk kerstfeest, Ollie!’, waarin de gansjes allemaal samen wachten op de komst van de kerstgans. Er staat ook een liedje op, over ‘Rode laarsjes, blauwe laarsjes’, gezongen door Ageeth de Haan. De verhalen worden voorgelezen door Georgina Verbaan en de regie en animatie waren in handen van Erwin Kneppers. Het geheel werd gerealiseerd door Bunker 8 Audiovisuals in opdracht van de uitgeverij.
Een vrolijk voorleesboek (of leuke dvd) voor peuters!

Mik Ghys - november 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Olivier Dunrea   

Illustrator
Olivier Dunrea   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Gonnie & vriendjes

Jaartal
2015

ISBN
9789025761158

Aantal pagina's
124

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Vertaler(s)
J.H. Gever