Goedemorgen slaap zacht

Laura Van Bouchout en Eva Mouton hebben al heel wat originele en aantrekkelijke baby-boeken gecreëerd. Daar voegen zij nu dit stoffen knisperboekje aan toe met 2 verhalen, elk aan een kant ervan.
Aan de ene kant gaat baby slapen: Slaap zacht, oogjes. Bye Bye, billen. Slaapwel, handen. Welterusten, wangen. En zo verder.
Aan de andere kant wordt baby vrolijk wakker: Goedemorgen neus! Opstaan, oortjes! Bonjour benen! En verder.
Telkens worden de lichaamsdelen benoemd en in slaap of wakker gemaakt. Dit spelelement zal zeker leiden tot fijne kriebel-, kietel- en andere spelletjes tussen volwassene en kind. Mooi dat de makers niet schrikken om anderstalige woorden te gebruiken. Wat het geheel universeel maakt.
De prenten in zwart-wit zijn fantasierijk en beweeglijk. Bij elke prent kan je verhalen verzinnen vol fantasie en plezier. De gaan slapen-kant heeft als hoofdtint zwart en de andere kant als hoofdtoon wit. Zo is niets aan het toeval overgelaten en deze duidelijkheid is perfect voor de jonge ‘lezers’.
Het heerlijk knisperen van de voor- en achterpagina versterkt de zintuiglijke gewaarwording en het plezier van dit boekje.
Een geheel waar over nagedacht is en dat origineel en aantrekkelijk oogt, zeker binnen het aanbod van dit soort boekjes.
Een welkom geboortegeschenk maar ook voor een beetje ouder. 

Eric Vanthillo - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Laura Van Bouchout   

Illustrator
Eva Mouton   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2022

ISBN
9789002275791

Aantal pagina's
12

Prijs
€13,99